Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Daniela Calmîş de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„În ediția din 15 aprilie a Ziarului de Gardă citiți despre cum ambasadele R. Moldova au cumpărat automobile de lux într-un an pandemic. 3,5 milioane de lei - atât s-a cheltuit anul trecut pentru procurarea a cinci mașini noi pentru misiunile diplomatice ale R. Moldova în străinătate. Achizițiile au avut loc într-un an în care statul s-a trezit într-o criză a sistemului de sănătate, iar Guvernul a inițiat chiar și o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea virusului COVID-19.

Mâine, citiți despre cum unii demnitari s-au izolat anul trecut la vilele de la Holercani. În anul pandemic 2020, mai multe ministere și agenții guvernamentale au alocat, în total, peste două milioane de lei pentru locațiunea unor vile din cadrul complexului gestionat de Instituția Publică „Pensiunea din Holercani”. Unele vile au fost folosite exclusiv de către conducătorii instituțiilor și de familiile lor, fapt ce a dus, într-un caz, la demararea unei anchete interne și la sesizarea Procuraturii.

În numărul de joi, aflați ce spune ambasadorul României despre adresarea către autoritățile române, privind includerea tuturor cetățenilor R. Moldova în programul de vaccinare anti-COVID-19.

Tot mâine, aflați detalii din raportul Avocatei Poporului, Maia Bănărescu, despre cum au fost respectate drepturile și libertățile fundamentale ale omului în R. Moldova în anul 2020. Anul trecut, R. Moldova a înregistrat multiple încălcări ale drepturilor omului și au fost impuse limitări exagerate care au avut un impact negativ asupra unor libertăți și a proceselor democratice de la noi.”

XS
SM
MD
LG