Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul este Dumitru Pelin de la Nordnews.md

„Pe Nordnews.md citiți azi, cum primarul de Bălți, Renato Usatîi, a început lupta cu construcțiile ilegale din oraș. Edilul a luat barosul în mână și a mers să demoleze o anexă de la parterul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Potrivit alesului local, construcția samavolnică știrbește din imaginea Naționalului Bălțean.

Totul a început în anul 2008, când un agent economic cu permisiunea fostului director al teatrului și cea a Ministerului Culturii, a început să construiască ilegal unui local de agrement.

Primarul de Bălți a subliniat că, în anul 2013, prin falsificare de acte, agentul economic ar fi dorit să prelungească contractul de arendă.

Renato Usatîi menționează că are la activ permisiunea prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu din data de13 februarie.

În replică, fostul manager al Naționalului de la Bălți, Anatol Răcilă, respinge acuzațiile lui Usatîi, iar agentul economic, Galina Iepure, care a inițait lucrările de construcție a localului, nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

Tot pe Nordnews.md, citiți despre intervenția de azi a elicopterului SMURD la Bălți. O femeie de 53 de ani din Bălți, bolnavă de cancer, a fost transportată de urgență la Iași. Aparatul de zbor a aterizat pe unul din stadioanele din oraș.

Potrivit medicilor, femeia a fost transportată la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, în stare critică. Pacienta a solicitat ajutorul medicilor, acum cinci zile, după multiple încercări de a trata a tumoarea cu remedii naturiste.

Elicopterul SMURD urma să decoleze și să ajungă la Iași, mult mai repede. Piloții au fost nevoiți să aștepte un sfert de oră din cauza zăpăcelii polițiștilor de frontieră.

De la începutul anului, elicopterul SMURD a efectuat patru intervenții în Republica Moldova.

Reporterii Nordnews mai scriu că în școlile din Bălți, au fost sporite măsurile de protecție împotriva gripei. Încăperile și mobilierul sunt dezinfectate cu regularitate. Asta se întâmplă din cauza numărului sporit de cazuri de viroze și înfectare cu gripă, care au crescut semnificativ în ultima săptămână. Iar în farmacii, criza măștilor de protecție, continuă.

Potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, în ultima săptămână, numărul cazurilor de gripă a crescut cu 50 la sută.

Amintim că, la ședința Consiliului Municipal Bălți, din data de 25 februarie, au fost alocați 150 de mii de lei pentru achiziționarea a peste 100 de mii de măști chirurgicale.”

XS
SM
MD
LG