Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Elena Cioina de la sanatateinfo.md

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct„Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că în 15 persoane sunt confirmate cu noul tip de coronavirus. În total, bilanțul se ridică la 109 cazuri. Dintre acestea, doi pacienți s-au însănătoșit, iar unul a decedat. Printre persoanele infectate cu COVID-19 sunt și medici și polițiști, a confirmat în această dimineață ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Oficialul a anunțat despre acest lucru abia după ce presa a insistat să ofere informații. Ieri, în cadrul unui briefing de presă, președintele Dodon sugera că presa nu ar trebui să se intereseze ce profesii au persoanele infectate cu COVID-19, pentru că în opinia acestuia, informația nu ar fi relevantă.

Pentru că subiectul pandemiei de COVID-19 este primul pe agenda practic a tuturor Guvernelor lumii, iar cercetătorii caută un vaccin, care ne-ar proteja de virus, Sănătate INFO publică astăzi un articol amplu despre opțiunile pe care le au statele pentru a-și proteja cetățenii de el. Astfel, oamenii de știință analizează trei opțiuni – cea în care țările nu ar face nimic și ar lăsa milioane de oameni să moară, cea de atenuare a consecințelor virusului, când oamenii s-ar îmbolnăvi, dar ar deceda mai puțini și strategie de supresie, care înseamnă să iei măsuri imediate, să ții virusul sub control și în scurt timp să le permiți oamenilor să-și reia viața socială.

Mai citiți pe sanatateinfo.md cât poate dura carantina, în funcție de măsurile antiepidemice pe care le iau autoritățile. Puteți afla din acest material de ce în țări precum Italia, Franța ori Spania carantina ar putea mai mult timp decât, de exemplu, în China.

Vă mai propunem un interviu cu un medic moldovean, angajat al Serviciului de Urgență la Madrid, în Spania. Medicul povestește în ce condiții se muncește pe vreme de pandemie, cât de complicat e să alegi pe cine tratezi și pe cine lași să moară.”

XS
SM
MD
LG