Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata emisiunii este Galina Vasilieva.

„În cadrul Moldova Business Week, am decis să discutăm cu șase oameni de afaceri și să aflăm, cum apreciază ei climatul de afaceri în Moldova, cu ce probleme ei se confruntă și dacă e posibil să faci business în Moldova corect, fără a încălca legea. Aflați detalii pe site-ul Newsmaker.md.

Timp de zece ani, în Moldova au fost peste 550 de voluntari străini. Cei mai mulți dintre ei sunt din statele Uniunii Europene și Japonia. Aceștia au activat în centre de reabilitare, aziluri de bătrâni, adăposturi pentru animale, centre de jurnalism, au avut activități ce țin de apărarea drepturilor omului, caritate, ecologie, au organizat festivaluri de film. De ce ei au nevoie de toate acestea, de ce au ales Moldova și ce au văzut ei aici? Aflați răspuns la aceste întrebări din istoriile video a trei voluntari din Franța, Portugalia și Belgia, publicate pe site-ul NM.

Ei nu învață și nici nu doresc să învețe – este unul dintre cele mai răspândite stereotipuri despre romii din Moldova. Și acesta, cu părere de rău, nu este neîntemeiat: un studiu realizat acum câțiva ani denotă că doar 54 la sută din copiii din familiile de romi au frecventat școala primară. În ultimii ani însă situația se schimbă treptat, în mare parte, datorită programelor de integrare a romilor. NM relatează istoriile romilor care au reușit să depășească stereotipurile – și cele sociale, și cele familiale – și să obțină mai întâi studii medii, apoi și superioare.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG