Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Irina Papuc de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00
Link direct

„Nu greșim dacă spunem că Republica Moldova acum este dependentă de vaccinul produs de Universitatea Oxford și AstraZeneca, întrucât, cu excepția unui lot nesemnificativ de la Pfizer și BioNTech, este singurul pe care îl vom primi prin mecanismul Covax. Din cauza unui val de informații false și greșit interpretate, cetățenii europeni refuză să-l administreze. Vaccinul AstraZeneca este mai bun decât este reputația lui, a explicat virologul german de la Clinica Charite Christian Drosten, devenit foarte cunoscut în Germania și în afara ei mai ales de la începutul pandemiei. Sănătate INFO a cules opiniile mai multor experți care ne ajută pe toți să înțelegem – este bun sau nu vaccinul AstraZeneca, mai ales că este singurul singurul ser cu care ne vom vaccina în curând și este bine să fim corect informați.

De altfel, tot la Berlin, la Clinica Charite sunt trimise probele cu SARS-CoV-2 din Republica Moldova, pentru a fi secvențiate. La noi nu există un laborator care să facă asta, de aceea numai germanii ne pot spune ce fel de tulpini de virus circulă pe teritoriul Moldovei. Un interviu despre costurile și logistica probelor trimise în Germania pentru secvențiere, citiți pe Sănătate INFO.

Vă invităm să citiți și un reportaj scris de colega noastră Silvia Rotaru de la singurul Centru de îngrijiri paliative pentru copii din Republica Moldova. Activitatea acestui centru este foarte importantă, întrucât, contrar la ceea ce ne-am obișnuit să credem, și copiii se îmbolnăvesc incurabil, iar în ultimele lor zile de viață au nevoie de liniște și măcar puțină culoare.”

XS
SM
MD
LG