Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata rubricii este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct


„În această săptămână citiți pe portalul Anticoruptie.md despre judecătorul Gheorghe Popa care, fiind primul magistrat prins în flagrant cu mită şi condamnat de prima instanță, a cerut să-i fie plătit salariul pentru cei aproape patru ani cât a lipsit de la serviciu din cauza dosarului penal. Popa a fost condamnat în 2014 de către Judecătoria sectorului Buiucani la şapte ani de închisoare cu executare, fiind ulterior achitat de Curtea de Apel Chişinău, iar apoi şi de Curtea Supremă de Justiţie. El a fost învinuit de faptul că, în 2013, având spre examinare o cauză civilă privind încasarea datoriei, a acceptat de la pârât 200 de dolari pentru scoaterea de pe rol a cererii reclamantului. Subiectul privind salariul va fi discutat mâine, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodată, aflați despre faptul că, în ultimii cinci ani, zeci de milioane de lei din bugetul local și național au fost investiți în construcţia şi reparaţia mai multor școli, grădinițe, apeducte și sisteme de canalizare din raionul Rezina, dar multe din aceste lucrări s-au făcut în condiții de transparență redusă, cu firme selectate în mod discreționar, iar în unele cazuri lucrările nu au mai fost finalizate.

Vă invităm să accesați și rubrica Harta corupției, unde veți găsi mai multe sesizări din domeniul Justiției, venite din partea cetățenilor.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG