Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Grație contribuției Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei, locuitorii satului Cajba se bucură de un oficiu poștal nou, renovat, amenajat modern, dotat cu tehnică de calcul, în conformitate cu necesitățile populației. În satul Cajba locuiesc 1600 de persoane, circa 500 din ele sunt pensionari.

Recent s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului-concurs regional de interpretare vocală „Constelație Muzicală” organizat de Serviciul Cultură Glodeni și susținut financiar de Consiliul Raional. Evenimentul cultural a adunat circa 30 de participanți din întreaga țară și din România.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Joi, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Ministerul Tineretului și Sportului, în coordonare cu Primăria Ciuciulea, organizează în premieră un eveniment cultural în cadrul căruia vizitatorii din întreaga țară vor avea ocazia să descopere bijuteria istorică a satului Ciuciulea: conacul Leonardi Buznea, un edificiu cu un enorm potențial turistic, dar uitat de societate și turiști. Evenimentul va include informații istorice despre edificiu, gastronomie locală, un concert de muzică clasică în aer liber.

În această lună Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească” împlinește 24 de ani de la fondare. Suprafaţa totală a rezervaţiei este de circa 6000 ha, marea majoritate din ele sunt acoperite cu păduri. Flora este reprezentată de 31 de specii de plante rare, iar 12 sunt incluse în Cartea Roşie. De 12 ani „Zimbrăria” este punctul de atracție turistică al rezervației unde, în prezent, se adăpostesc șapte zimbri. Recent teritoriul rezervației a fost repopulat cu 20 de cerbi nobili. Anual rezervaţia este vizitată de circa șapte mii de turişti atît din țară, cît şi din străinătate.

În curînd, raionul Glodeni se va îmbogăți cu două monumente. Consiliul Raional a venit cu inițiativa de a înălța un monument consacrat eroilor căzuți în războiul de pe Nistru și altul în cinstea domnitorului Ștefan cel Mare.

Nicolaevca este un sătuc mic ce intră în componența comunei Danu. Acesta are, în prezent, 285 de locuitori, în mare parte de naționalitate ucraineană. Firește, și aici migrația și-a spus cuvîntul astfel încît în localitate sunt doar 26 de elevi, care învață la gimnaziul din satul Danu.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG