Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este redactoarea Victoria Vasilos.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct


Grație contribuției financiare din partea Consiliului Raional Glodeni și a Federației Moldovenești de Fotbal au fost duse la bun sfârșit lucrările de reparație a stadionului central al orașului, care au estimat circa cinci sute mii de lei.

Recent Școala Sportivă pentru tineret și juniori din orașul Glodeni a beneficiat de un microbuz pentru transportarea echipelor de sportivi la competițiile raionale și republicane. Această donație a fost posibilă grație contribuției Guvernului României și cel al Republicii Moldova.

Satul Clococenii Vechi este o localitate mică unde își duc traiul circa 300 de locuitori. Dar oricât de mic nu ar fi satul, el trebuie să aibă o biserică. Cei din Clococeni nu o aveau, așa că la începutul lunii curente în mijlocul satului a fost pusă piatra de temelie a viitorului locaș sfânt.

Dl Victor Popov este pedagog și director al gimnaziului Danu, sat unde trăiesc, în mare parte, ruși și ucraineni. De profesionalismul și dedicația dascălului vorbesc zeci de generații de elevi, cărora le-a predat disciplina limba și literatura română. Munca dumnealui a fost apreciată recent cu Diploma Guvernului RM.

Satul Petrunea tinde, cu pași mici dar siguri, să devină un sat european. Aici găsești cele mai moderne instituții sociale, iar acum câteva zile localitatea a fost conectată la sistemul de gazoduct. Primul beneficiar racordat la rețeaua de gaze naturale a fost instituția preșcolară „Foișor” unde sunt instruiți 60 de copilași.

Puține fabrici de prelucrare a nucilor funcționează în Moldova. Una din ele, destul de performantă și modernă, se află în satul Ciuciulea, raionul Glodeni. Cea căreia i-a încolțit ideea, că ar fi bine să pornească în satul ei de baștină o afacere și să creeze noi locuri de muncă este dna Olga Petrovsky, care după ce a făcut un studiu de caz a ajuns la concluzia, că dacă toată Moldova ar fi numai nici, oricum ar exista posibilități sigure de realizare a producției nucifere, așa că a plantat 170 de hectare cu puieți de nuc. O astfel de livadă este un adevărat model pentru cei care vor să opteze pentru o atare afacere.

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG