Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est-Curier” (Criuleni)


Invitata emisiunii este redactoarea-adjunctă Svetlana Cernov.

„Din paginile ziarului de mâine locuitorii raioanelor Criuleni şi Dubăsari vor afla despre faptul că organizaţii neguvernamentale de media au desfăşurat în două localităţi, Cimişeni şi Slobozia Duşca, dezbateri publice la tema dezinformării şi falsurilor media din presa moldovenească. Au moderat dezbaterile Petru Macovei, directorul API, şi jurnalista Viorica Zaharia, preşedinta Consiliului de Presă din RM. Angajaţii IP Criuleni, a desfăşurat activităţi de informare în localităţile raionului Criuleni, orientate spre asigurarea climatului de încredere a populaţiei în Poliţie precum şi în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale specifice pentru perioada sezonului estival. Au fost vizitate şi s-a discutat cu membrii famililor din trei comune din raion, în care se întâmplă adesea fapte de violenţă domestică, au fost monitorizate localurile de agrement, în vederea respectării regimului anunţat de activitate.

Din ziar aflăm că măşcăuţenii se pregătesc de ziua satului, pe care o vor marca si prin bienalul festival al rapsodului popular „Pe dealul Chiclăului”, care va avea loc pe 16 iulie, iar cu această ocazie şi-au primenit localitatea, or, primăria a câştigat surse financiare intr-un concurs de salubrizare, din care a reabilitat o fântână publică, a procurat urne şi bănci.

Îi invităm pe cititori să afle, care sunt noutăţile festivalului Ia Mania din acest an. Organizatorii festivalului de la Holercani, vor face un parteneriat cu Consiliul raional Dubăsari, care a propus să fie promovate tradiţiile şi obiceiurile folclorice şi culinare din toate cele 15 localităţi ale raionului. Astfel, vizitatorii vor putea servi plăcinte şi pâine de la Dubăsari, şi alte bunătăţi, promovându-se şi producătorii locali, nu doar cei din alte regiuni, cum a fost anterior.

Pentru cei interesaţi de unde-şi pot duce copilul la odihnă, le comunicăm că responsabilii de la educaţie din rl Criuleni vor organiza pe 11 iulie încă o licitaţie pentru serviciile de cazare şi alimentare a copiilor în tabere, or, din prima încercare au fost licitate ceva mai mult de jumătate din numărul biletelor de odihnă, întrucât patru din cei şase operatori economici aplicanţi au fost descalificaţi.

Pentru desert, am pregătit cititorilor un reportaj amplu din comunitatea ecologică de la Râşcova, Eco Village Moldova, şi despre instruirile pe care le organizează rezidenţii acestei comunităţi, în domeniul construcţiilor ecologice şi eficienţei energetice; grădinăritului organic, şi atelierul energie şi alimentaţie.”

[Transcriere: Natalia Sergheev]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG