Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct


„Raionul Ungheni își dorește o înfrățire cu județul Gorj, iar satul Pitușca din raionul Călărași - cu localitatea Schela, din județul Galați. Până la sfârșitul anului vor fi semnate și documentele care vor certifica relațiile de parteneriat și prietenie. Speranța este ca grație acestor acorduri, localitățile din Republica Moldova să aibă parte de finanțări din partea autorităților române.

La Ciorești, raionul Nisporeni, înfrățirea cu comuna Tunari din județul Ilfov deja dă roade. Autoritățile din Tunari au promis că vor contribui la amenajarea a două terenuri de sport la Ciorești. Primarul din CIorești, Valeriu Guțu, a declarat că vor fi implicați și cetățenii moldoveni din străinătate pentru a putea crea un adevărat centru de agrement.

Într-un interviu acordat ziarului „Expresul”, sculptorul Dumitru Verdianu, originar din Ungheni, dar stabilit la Viena, vorbește despre proaspetele sale impresii cu privire la ungheneni: „sunt triști și deprimați, nu se mai pot bucura de lucruri simple”. Totodată, el susține că s-a schimbat în bine atitudinea oamenilor față de cultură. Un exemplu în acest sens sunt și tradiționalele tabere de sculptură organizate la Ungheni. Dacă la primele ediții, vizitatorii erau agresivi și spuneau că sculptorii cheltuie bani pe pietre, acum situația s-a schimbat, iar oamenii sunt mai interesați de lucrările realizate. „Se pare că noi am îmblânzit pietrele, iar pietrele pe oameni”, a spus Dumitru Verdianu.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG