Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Făclia”


Imagine de arhivă.

Invitatul de astăzi este Tudor Rusu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct


„Ce conflicte de interese pot exista în instituțiile de învățământ? La o ședință specială cu directorii acestor instituții din municipiul Chișinău, Anatol Donciu, șef al Autorității Naționale de Integritate a descifrat însuși sensul sintagmei „conflict de interese”.

În învățământ, dinastiile profesionale se întâlnesc mai frecvent decât în alte sfere de activitate. Constituie sau nu un conflict de interese angajarea în același colectiv a membrilor acestor dinastii? Directorii au spus că potrivit Constituției, fiecare cetățean are dreptul la un loc de muncă. Da, a concretizat șeful Autorității Naționale de Integritate, însă situația trebuie declarată instanței ierarhic superioare.

La ședință a mai fost discutată chestiunea referitoare la comodat și locațiune, din cauza abuzurilor comise de unii directori care dau uneori în arendă spațiile școlilor după bunul lor plac.

În acest număr al ziarului „Făclia” cititorii mai pot afla răspuns la întrebarea ce înseamnă a nu mai aprecia elevii claselor primare cu note obișnuite, ci cu așa-numiții descriptori de performanță.

Mai pot afla în ce condiții pedagogii tineri pot primi salariul întreg pentru doar 75 la sută din norma didactică iar în serialul „Punct și de la capăt”, semnat de pedagogul publicist din raionul Hâncești, Ion Gălușcă, vor citi cum învățătorul bun citește nu numai cărți, dar și sufletele elevilor săi.”

(Transcriere de Tamara Grejdeanu)

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG