Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata din această seară este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


„Cinci posturi TV de top care fac parte din holdingul media al Partidului Democrat au refuzat să mediatizeze campania electorală locală. Timp de opt zile jurnaliștii NM au urmărit știrile difuzate de Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și STS și au constatat că acestea acordă multă atenție alegerilor primarului din Chișinău și unor candidați. NM a aflat de ce s-a întâmplat așa și a schiţat portretele candidaților la funcția de primar al Chișinăului pe care telespectatorii le văd în fiecare zi. Am aflat că timp de opt zile de monitorizare cele cinci posturi TV au difuzat 48 de subiecte despre candidatul la funcția de primar general al capitalei Silvia Radu. Ea era prezentată telespectatorilor exclusiv în imagini pozitive. Mai detaliat despre acest subiect puteți citi pe site-ul NM.

Un concert festiv cu ocazia Zilei Victoriei, sub patronajul președintelui Igor Dodon, va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, pe data de 8 mai. La 9 mai, zi de sărbătoare înscrisă în calendar, în aceeași piață se va desfășura un concert dedicat Zilei Europei și Zilei Victoriei organizat de Partidul Democrat. NM a analizat cum au împărțit politicienii între ei Piața Marii Adunări Naționale, cât vor costa concertele, cine le va plăti și ce anume va sărbători țara noastră pe 9 mai.

Rămâne deocamdată neclar când va primi totuşi Moldova susţinerea macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE. Soarta acestor bani a devenit demult motiv de luptă politică ascunsă dintre autoritățile moldovenești și opoziție. Principalul câmp de luptă este Bruxelles, unde la sfârșitul săptămânii trecute s-a aflat în vizită premierul Pavel Filip. El a revenit cu nimic. Acum intriga constă în următoarele: autoritățile moldovenești vor primi banii până la alegerile parlamentare din toamnă sau după acestea. Detalii despre acest subiect vedeți pe site-ul NM”.

XS
SM
MD
LG