Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata serii este Alexandra Batanova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct


„Aproape toți jurnaliștii și redactorii portalului News Maker au participat la pregătirea unui material de amploare despre cine și cum formează opinia publică în Republica Moldova. Timp de patru săptămânii ei au urmărit emisiunile analitice de la 10 cele mai importante televiziuni moldovenești, pentru că aceste media rămân a fi principalele surse de informare pentru majoritatea cetățenilor. Jurnaliștii au ajuns la concluzia că există o imagine a trei Moldove diferite, creată de anumite canale TV. Este vorba despre „o țară capturată”, de una „înfloritoare” și alta „cu viitor”.

Comentatorul politic al portalului News Maker, Evgheni Șolari își intitulează noul să articol „Dilema Năstase”, în care scrie despre cum opoziția a fost forțată să aleagă între umilință și război. Autorul notează că decizia nu este una simplă: fie te împaci cu umilința și arăți neputință, fie intri prematur într-un război politic pentru un trofeu secundar.

News Maker a mai încercat să se clarifice de ce autoritățile închid ochii la demolarea Cinematografului Gaudeamus. După cum am aflat, Primăria municipiului Chișinău a încuviințat începerea lucrărilor fără știința Ministerului Culturii, care are în grijă protejarea monumentelor. Am încercat să aflăm dacă Cinematograful Gaudeamus este printre spațiile protejate, însă funcționarii au evitat să dea un răspuns concret.

Astăzi pregătim pentru publicare un interviu cu președinta Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, Daniela Sîmboteanu. Prilej pentru această discuție este cazul unui băiat, care, din spusele tatălui, ar fi fost bătut de mama sa. Tătăl copilului mai spune că organele abilitate nu au intervenit la timp. Au suficiente pârghii organele de protecție a copilului astfel încât să prevină abuzurile, ce rol joacă în asemenea situații rețelele de socializare și mediile de informare și de ce în ultimii ani a crescut brusc numărul cazurilor de abuz? La toate aceste întrebări găsiți răspuns în interviul nostru.”

XS
SM
MD
LG