Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitatul rubricii este Nikolai Paholniţchi.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

„Corespondenta noastră Alexandra Batanova a urmărit, ieri, până la miezul nopţii, procesul de judecată în cazul tentativei de asasinare a liderului PL, Vlad Plahotniuc. Şedinţa de judecată programată la ora cinci seara a început cu o întârziere de 50 de minute. Noi am fost una din puţinile mass-medii care am urmărit procesul până la final. Judecătorii au ieşit din deliberări aproape de miezul nopţii şi au pronunțat sentințele. Cei şase acuzaţii au fost condamnați la ani grei de pușcărie. Cum a decurs procesul citiţi în articol.

Pe site-ul nostru găsiţi un interviu cu consultant al organizaţiei Iniţiativa Pozitivă Andrei Stolearenco, care de opt ani este purtător de HIV. El povestește de ce a decis, anul acesta, să vorbească deschis despre statutul său HIV, cum a trebuit să plătească pentru toate „plăcerile și mofturile” sale și de ce chiar și oamenii HIV pozitivi din Moldova visează să plece la muncă în străinătate.

Mai publicăm un material despre situaţia demografică din R. Moldova care continuă să fie una critică. Oamenii pleacă din țară, natalitatea scade. Conform estimărilor savanților, dacă situația nu se va schimba, populația Moldovei se va micșora, până în anul 2035, până la 2 milioane de locuitori. Problema securității demografice a fost discutată în parlament în cadrul unor audieri publice. Funcționarii au vorbit despre încercările autorităților de a îmbunătăți situația. Iar savanții și experții – despre cum țara s-a pomenit într-o groapă demografică din cauza condițiilor social-economice. NewsMaker a analizat șansele Moldovei de a ieși din această groapă.

În următoarele zile vom publica un material semnat de mine în care comparăm situaţia economică din Moldova cu cea din Africa. Am decis să facem acest material pentru că Moldova este cel mai sărac stat din Europa şi este comparată deseori cu cel mai sărac continent care este Africa”.

(transcriere: Alla Ceapai)

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG