Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Emblema Anticoruptie.md
Emblema Anticoruptie.md

Invitata emisiunii este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct


„La începutul săptămânii, aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice despre faptul că dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon ar fi fost repartizat fraudulos magistraților care au judecat cauza. Cel puțin asta susțin avocații businessmanului, care au prezentat mai multe probe ce confirmă că până a ajunge la completul de judecători, dosarul a fost repartizat la alți 16 magistrați de la aceeași instanță, iar fiecare dintre ei s-a abținut de la judecarea cauzei.

Totodată, vedeți cum combinatul de Vinuri „Cricova” a fost obligat să plătească o taxă pentru că foloseşte numele localităţii, după ce s-a judecat timp de peste doi ani cu autorităţile locale, dar și care sunt concluziile Curții Supreme de Justiție după ce a analizat hotărârile judecătorești privind infracțiunile de corupție emise de magistrați în anul 2016.

Mai citiți pe portal și despre cazul Centrului de Medicină Sportivă „Atletmed” care de zeci de ani așteaptă condiții decente de muncă pentru a putea acorda asistență medicală de cea mai înaltă calitate sportivilor din țară. Până acum nu a fost să fie pentru că proiectul investițional demarat s-a transformat într-o „horă” de interese și litigii, după ce în casele din apropierea şantierului ar fi apărut fisuri. Nemulțumiți că nimeni nu s-ar fi consultat cu ei înainte de demararea proiectului, câțiva zeci de locatari au expediat numeroase petiții autorităţilor, au bătut continuu pe la ușile funcționarilor și au ieșit periodic pe șantier ca să protesteze. Nimic nu a dat însă rezultat. Oamenii au iniţiat și câteva litigii, doar că va trece timp până judecătorii vor adopta decizii definitive. De cealaltă parte, reprezentanții companiei spun că la mijloc ar fi vorba despre blocaje intenționate pe care încearcă să le înlăture și că vor insista să finiseze construcția. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG