Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul „Anticorupție.md”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct


„La început de an, găsiți pe portalul Anticoruptie.md o trecere în revistă a cauzelor penale care au marcat 2017. Anul trecut, la fel ca și în 2016, au fost deschise dosare penale pe numele mai multor funcţionari, magistrați și oameni de afaceri. Pe unele dintre ele, sentințele încă se lasă așteptate. În alte cazuri, acţiunile procurorilor şi ale judecătorilor au provocat mai multe întrebări sau au atras criticile experţilor.

De asemenea, citiți o anchetă jurnalistică despre sancțiunile care ar fi trebuit să fie aplicate pentru donațiile neconforme către partidele politice. Deși legislația prevede mai multe pârghii de control, practica arată că acestea sunt aplicate doar formal. CEC a „iertat” mai multe nereguli admise de formaţiuni la colectarea donațiilor, în timp ce Serviciul Fiscal de Stat nu a prezentat deocamdată niciun caz în care să fi depistat ilegalităţi în privința surselor din care unii sponsori au făcut donați. Asta chiar dacă, în unele cazuri, contribuţiile au depășit substanțial veniturile acestora.

Tot pe Anticoruptie.md aflați despre cum unele companii obțin acorduri de majorare a contractelor de achiziții publice. Bunăoară, doar pe parcursul anului 2017, instituțiile de stat din Republica Moldova au cheltuit peste 74 de milioane de lei pentru majorări neplanificate a prețului tenderelor. Detalii, pe Anticoruptie.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG