Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: ziarul „Timpul”


Invitata emisiunii este jurnalista Georgeta Carasiucenco.

Un ziar în fiecare seară: ziarul „Timpul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct


„În ziarul Timpul de astăzi găsiți un interviu cu Gheorghe Furdui, președintele executiv al Asociației „Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei” din Franța despre alegerile parlamentare și ce are de spus diaspora în această toamnă. De asemenea, Gheorghe Furdui spune că Unirea cu România este un destin național care trebuie împlinit.

Ziarul a publicat un alt interviu cu epigramistul Gheorghe Bâlici. Potrivit domnului Bâlici, „umorul tot ar trebui să aibă un substrat de suferință, altfel omul se veselește în prostie…”

Editorialiștii ziarului au prognozat ce va fi în anul 2018. Ei se întreabă dacă vom da pe mai departe bucata asta de țară în mâinile socialiștilor, cum am făcut la prezidențiale.

Reporterii au realizat un reportaj social, despre un subiect sensibil, mai exact despre suicid. Ei au încercat să afle cât de des apelează oamenii la „Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului” și de ce unii dintre noi vor să se despartă de viață.

De asemenea, s-a scris despre politica de înfometare din anii 1946-1947. Politica terorii respective a promovat pe toate teritoriile ocupate de URSS distrugerea coloanei vertebrale a popoarelor și, în particular, nimicirea a orice formă de rezistență a basarabenilor.

Un reportaj social puternic este despre înotătorul Ion Lazarenco. El a devenit sâmbătă erou la nivel mondial după ce a înotat Strâmtoarea Cook. „Înotam și plângeam - credeam că o să mor”, a declarat înotătorul pentru ziarul Timpul.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG