Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul „Anticoruptie.md”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Dodon.

Un ziar în fiecare seară: portalul „Anticoruptie.md”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct


„La început de săptămână, aflați de pe Anticoruptie.md că tot mai mulți magistrați se judecă cu Casa Națională de Asigurări Sociale ca să obțină pensii mai mari. Printre aceştia se numără și Nina Cernat, membră a Consiliului Superior al Magistraturii, dar şi Nicolae Clima, șeful Inspecţiei judiciare a CSM. Magistraţii care acţionează CNAS în judecată sunt nemulțumiți că instituția le-a stabilit pensii mai mici. Reclamanţii fac trimitere la Legea cu privire la statutul judecătorului. Potrivit acesteia, ei ar trebui să beneficieze de pensie pentru vechimea în muncă în mărime de 80% din salariul lunar în exerciţiul funcţiei.

Mai aflați și despre faptul că CEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova dosarul privind moartea lui Valeriu Boboc. Tânărul a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timpul protestelor violente de acum aproape nouă ani. Comunicarea presupune că CEDO început examinarea cazului şi cer autorităților de la Chișinău explicaţii privind faptele şi pretinsele încălcări invocate în plângere.

Accesați şi rubrica „Investigații”, unde veți găsi mai multe anchete jurnalistice pe subiecte problematice din domeniul Justiției și nu doar, iar dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, sesizați-le pe Harta Corupției a portalului nostru.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG