Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul emisiunii este redactorul-şef Ion Ciumeică.

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct


„Convocat într-o ședință extraordinară, Consiliul Raional Cantemir a aprobat acordul de înfrățire cu Consiliul Județean Ialomița din România, care prevede colaborarea pe multiple planuri.

Serghei Anastasov, primarul municipiului Comrat din UTA Găgăuzia, și Cristian Matei, primarul municipiului Turda din Județul Cluj România, au semnat acordul de colaborare reciproc avantajoasă între cele două localități. Campania națională „100 de mii de cărți pentru centenar” inițiată la București, a ajuns în raionul Cahul, unde au fost făcute donații de literatură română pentru două gimnazii.

Gara auto Cimișlia va avea o nouă zonă sanitară pentru pasageri pentru vizita aici a Ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, și a secretarului de stat, Serghei Bucătaru. Administrația raionului Vulcănești a intrat în posesia unei speciale și a 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica a fost achiziționată în cadrul unui proiect susținut financiar de Fondul Național pentru dezvoltare regională.

O situație incredibilă există în raionul Căușeni, la aproape 90 de mii de oameni, cât locuiesc în această unitate teritorial-administrativă, revin puțin peste 20 de medici de familie, deși, conform normativului ar trebui să activeze 58 de doctori.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG