Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est Curier”


Invitata emisiunii este jurnalista Svetlana Cernov de la Criuleni.

Un ziar în fiecare seară: „Est Curier”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct


„Astăzi în casele abonaţilor a intrat ediţia cu numărul 1000 a ziarului Est-Curier, în anul XX de activitate. De pe prima pagină, prezentăm cititorilor secvenţe de la expozitia anuală a producătorilor din Molova, le spunem despre ce au scos la târg producătorii din raioanele Criuleni şi Dubăsari. Prezentăm afacerea lui Grigore Buzu de la Ratuş, pentru prima dată participant la acest târg, taraba căruia cu mezeluri a fost în centrul atenţiei cumpărătorilor din prima până în ultima zi, dar şi reuşitele cooperativei agricole, deschise recent la Ustia, Dubăsari, despre care ne-a vorbit Ludmila Castraveţ, managera acesteia.

Informăm cititorii despre ultimii paşi în vederea recunoaşterii drepturilor locuitorilor raionului Dubăsari asupra terenurilor agricole situate după traseul Râbniţa-Tiraspol. Pe 7 februarie s-a mai desfăşurat o întrunire, de data asta - a noului ministru al reintegrării, Cristina Lesnic, cu reprezentantul politic al Tiraspoului, Vitalii Ignatiev, la care au participat şi reprezentanţii raionului Dubăsari, administrat de Republica Moldova.

Doar ONG-urile pot aplica la proiectele Programului de Granturi Mici ale Facilităţii Globale de Mediu, iar prin parteneriate cu primăriile, să îmbunătățească starea ecologică a localităţilor în care-şi desfăşoară activitatea. Exemple de astfel de proiecte au fost discutate în cadrul unui atelier pentru ONG-uri şi primari din zona de centru a Republicii Moldova, desfăşurat la Ialoveni vinerea trecută, cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

Patru persoane au avut de suferit săptămâna trecută în raionul Criuleni, din motiv că instalaţiile casnice conectate la gazele naurale sau dovedit defecte. Într-un caz, o familie din Cruglic a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a intoxicat cu produsele arderii emanate de un încălzitor de apă conectat la gaze naturale, iar în alt caz, un bărbat din Boşcana a suferit arsuri pe corp în urma deflagraţiei, care s-a produs în locuinţa sa, când acesta a conectat aragazul. Din fericire, toţi sunt vii şi pe cale de însănătoşire.

Cititorii vor mai afla, că 14 februarie a fost nu doar Valentine’s Day, dar şi ziua internaţională a donaţiei de carte, iar biblioteca din or. Criuleni a primit în dar, cu această ocazie, o colecţie de 39 de volume cu operele scriitorului francez Jules Verne, din partea surorilor Gherciu, deja studente.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG