Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata rubricii este jurnalista Victoria Vasilos.

„Recent raionul Glodeni, în persoana președintelui Ion Leucă, a semnat un acord de asociere cu județul Bistrița-Năsăud, România, axat, în temei, pe colaborarea și parteneriatul în diferite domenii de activitate ale ambelor unități administrativ-teritoriale. În acest context, companiile industriale din județul Bistrița-Năsăud sunt disponibile să ofere raionului Glodeni locuri de muncă și instruirea necesară solicitanților, precum și investiții în crearea întreprinderilor pe teritoriul raionului.

Din cuprinsul ediției de joi a „Câmpiei Glodenilor”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

Primăria satului Ciuciulea este prima din raion care a procurat și a instalat detectoare de fum în locuințele câtorva familii nevoiașe din localitate. Acestea au fost instalate de angajații Secției Situații Excepționale și au drept scop semnalizarea sonoră în caz de izbucnire a unui incendiu în locuință.

Dna Livia Melnic, șefa Centrului de Sănătate Cobani, deține întâietatea în raion la capitolul scrierea de proiecte și accesarea fondurilor europene. Astfel instituțiile medicale din gestiunea dumneaei dispun de condiții optime de tratament și diagnostic, sunt dotate cu utilaj performant, iar pacienții se bucură de o atitudine respectuoasă și profesionistă din partea angajaților medicali.

E lucru știut că bijuteria naturală a raionului Glodeni o constituie Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”. Acum 13 ani în rezervație au fost aduși trei zimbri. În prezent, în țarcul din rezervație trăiesc șapte exemplare de zimbri, care sunt atracția turiștilor ce străbat aceste locuri.

Conform datelor statistice, în anul trecut în raion s-au născut 655 de persoane și au decedat 753 de persoane. Evident, și raionul Glodeni este afectat de migrația masivă a populației. Datele statistice indică că anul trecut în raion numărul populației stabile a depășit cu puțin cifra de 59 mii de persoane.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG