Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata din această seară este Galina Vasilieva.

„Timp de zece ani, Partidul Liberal a reușit să „mențină” primăria Chișinăului, chiar până la intentarea dosarelor penale pe numele ex-primarului Dorin Chirtoacă. Într-un interviu acordat pentru NewsMaker.md, colegul de partid al acestuia, candidatul la funcția de primar Valeriu Munteanu a spus, în ce a constat partea slabă a lui Chirtoacă și de ce acesta nu a reușit nimic, de ce el l-a rugat anume pe liderul democraților Vladimir Plahotniuc să fie expulzat Iosif Kobzon și de ce fără întrebări despre geopolitică în capitală nu ajungi nicăieri.

Rezultatele ediției de primăvară a Barometrului Opiniei Publice denotă faptul că după alegerile parlamentare din această toamnă în parlament vor putea accede șase partide. Printre acestea este și Partidul „Șor” care, pentru prima dată, a intrat în topul formațiunilor politice. Experții sunt siguri că acesta este rezultatul mituirii alegătorilor, care s-a început cu mult înainte de alegeri. Totodată, conform rezultatelor aceluiași sondaj, 56% dintre respondenți sunt gata, cu prima ocazie, să plece din Moldova – pentru totdeauna sau pentru o perioadă îndelungată.

Ce altceva mai arată Barometrul Opiniei Publice și ce înseamnă toate acestea pentru Moldova, vedeți pe site-ul NewsMaker.md.

Articolul despre activitatea ambasadorului SUA în Germania Richard Grenell, care a fost postat pe site-ul publicației americane „Observer”, a provocat multă zarvă în Moldova. O jumătate din textul intitulat „De ce ambasadorul SUA în Germania tolerează traficul de oameni?” este dedicat legăturilor dintre Grenell și liderul Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc. Despre ce este articolul și în ce constă implicarea Moldovei și a lui Plahotniuc în toate acestea, citiți pe site-ul NewsMaker.md”.

XS
SM
MD
LG