Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata rubricii este Silvia Rotaru.

„Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut în ultima săptămână, iar mai mult de 50 la sută dintre ele s-au înregistrat în Municipiul Chișinău În creștere este și numărul de decese, anunță autoritățile din sănătate. În acest moment, în spitalele municipale sunt internați 1.067 de persoane, dintre care 48 de persoane sunt în stare foarte gravă, 411 în stare gravă și 568 în stare medie.

Potrivit autorităților din sănătate creșterile din ultima perioadă se datorează nerespectării măsurilor de protecție. Pentru a mări capacitatea de internare, din 12 februarie alte 130 de paturi sunt disponibile pentru pacienții cu Covid-19 în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie.

Un alt medic a fost răpus de Covid-19. Este vorba despre Grigore Bazarnii, care activa în cadrul Sanatoriului Preventoriu Constructorul. Medicul s-a aflat la datorie până în ultima zi când s-a infectat cu Covid-19 și a decedat. Acesta este al 81-lea cadru medical decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19.

Peste Prut, un fals stomatolog moldovean a fost trimis în judecată pentru că a practicat medicina fără drept. Este vorba despre Serghei Ciobanu care a fost deferit justiţiei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte. Falsul dentist a fost demascat chiar de unul dintre clienţii săi, acum 2 ani.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG