Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalul „anticorupție.md”


Invitata emisiunii este editoarea Victoria Dodon.

„În această săptămână, priviți pe portalul Anticoruptie.md o anchetă video despre finanțarea partidelor politice, care scoate la iveală detalii despre cum circulă banii formațiunilor, de unde acestea îi obțin și pe ce au cheltuit sume fabuloase.

Totodată, aflați detalii din ping-pongul în litigiul privind concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Institutului Oncologic. Funcția a fost obținută în septembrie 2016 de Larisa Catrinici, ministră a Sănătăţii pe timpul guvernării PCRM. Ion Mereuță, singurul contracandidat, a contestat rezultatele. Procesul de judecată continuă încă. Recent, cazul a ajuns din nou la Curtea Supremă de Justiţie, după ce Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a cerut ca examinarea unei încheieri eliberate în acest dosar să fie examinată într-o altă curte de apel, decât cea de la Chişinău.

În curând, pe Anticoruptie.md va fi publicată și o analiză comparativă a trei cele mai relevante cauze penale ce vizează „furtul miliardului”. Este vorba despre dosarele pe numele lui Vlad Filat, Ilan Shor și Veaceslav Platon, care au avut „destine” diferite din momentul pornirii urmăririi penale. În două dintre aceste cauze au fost semnalate mai multe încălcări procedurale, în timp ce cauza în privința lui Shor a „încremenit” pe masa judecătorilor din prima instanță”.

XS
SM
MD
LG