Linkuri accesibilitate

USM amenajează o creșă pentru copiii angajaților și studenților


Universitatea de Stat din Moldova planifică să deschidă o creșă pentru copiii angajaților și studenților. Administrația instituției își propune să lanseze serviciul în ianuarie 2023.

Igor Șarov, rectorul Universității de Stat a Moldovei, a spus pentru Europa Liberă că, cel mai probabil, creșa va fi amenajată în campusul central al universității de pe strada Alexei Mateevici.

„Identificăm spațiile, sunt câteva variante în campusul central, care trebuie să corespundă tuturor rigorilor înaintate", a menționat rectorul argumentând alegerea sediului prin faptul că se află în centrul orașului, și aici muncesc cei mai mulți profesori și studenți.

Rectorul a menționat că urmează să fie elaborat cadrul normativ, spațiile identificate să fie reparate și dotate cu cele necesare, dar și să fie angajat personal.

„Ne dorim ca, intrând în noul an școlar, atât studenții, profesorii, cât și masteranzii să se bucure de aceste servicii. Este un proiect pilot, astfel că pe parcurs pot să apară diverse probleme", a precizat Igor Șarov.

Igor Șarov susține că universitatea are 55 de studenți și 27 de profesori care au copii de până la 3 ani, iar spațiul va fi amenajat în funcție de numărul solicitărilor. În total, la USM, își fac studiile 11.400 de studenți, universitatea fiind cea mai mare din Republica Moldova.

Rectorul nu exclude că asemenea spații ar putea fi amenajate și în alte instituții de învățământ.

Inițiativa este parte a Programului național pentru protecția copilului, lansat de ministerul Muncii, ministerul Educației și ministerul Sănătății.

În luna martie, Parlamentul a votat un proiect de lege care prevedere că agenții economici vor avea dreptul să amenajeze spații de îngrijire a copiilor în cadrul companiilor. Cheltuielile vor fi asigurate de angajatori.

  • 16x9 Image

    Liuba Maxim

    Sunt îndrăgostită de drumeții la munte și de televiziune, domeniu în care am lucrat aproximativ 8 ani. Din 2022 fac parte din echipa Europei Libere Moldova, unde scriu despre educație și spun poveștile oamenilor care au curajul să-și depășească limitele.

XS
SM
MD
LG