Linkuri accesibilitate

Vaccinarea făcută cu ou şi cu oţet... Mai pleacă virusul? 


Chișinău: vaccinare contra unui voucher de 500 de lei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:45 0:00

Chișinău: vaccinare contra unui voucher de 500 de lei

Vaccinarea făcută cu ou şi cu oţet... Mai pleacă virusul?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00

Iată că, în Austria, a început carantina pentru cei nevaccinaţi, stimaţi ascultători ai Europei Libere. Nevaccinaţii pot ieşi din casă numai pentru cumpărături de strică necesitate, să meargă la serviciu sau la doctor. Au voie, de asemenea, să se plimbe în aer liber. Autorităţile vor controla respectarea carantinei a cărei încălcare poate fi pedepsită cu o amendă de până la - atenţie! - 1450 de euro!

Dar ce se întâmplă în RM? În Chişinău, în week-end, a avut loc un maraton al vaccinării la care celor veniţi li se oferea un voucher de 500 de lei cu care se putea intra ulterior într-un restaurant. Ei bine, acest maraton al vaccinării cu vouchere a declanşat o adevărată furtună, o nemulţumire profundă a contestatarilor vaccinării anti-Covid. Am citit zeci de comentarii halucinante-agresive pe Facebook. Ba că vaccinarea conţine ceva diavolesc şi e împotriva lui Dumnezeu, ba că cei care vin să se vaccineze şi-şi iau vouceherele sunt nişte indivizi care îşi vând sufletul pentru bani. Unul declara ritos că nu se vaccina nici pentru zece mii de lei, altul îi ofensa şi îi înjura pe cei care se vaccinează. Colac peste pupăză, nişte contestatari ai vaccinării au apărut chiar lângă autobuzul imunizării cu pancarte anti-vaccinare. Şi adevărul e că lumea nu s-a îmbulzit să se vaccineze.

Impresia mea e că am ajuns într-un punct mort. Mi se pare că acest rezultat de 30 şi ceva procente de moldoveni vaccinaţi e tot ce putem obţine aici prin metoda convingerii. Oricât am chema oamenii să fie responsabili, oricât I-am invita să-şi facă vaccin, mare lucru nu mai putem obţine în continuare. Nu vom atinge niciodată aşa nivelul de 65% din Europa, considerat acolo nesatisfăcător. Ce să mai spunem despre RM? E trist, foarte trist...

Şi ce facem mai departe? Tot pe convingere mizăm? Păi, mai pleacă în atari condiţii Covidul din RM? Noii guvernanţi ce părere au?

XS
SM
MD
LG