Fotografii rare dintr-o arhivă austriacă imortalizînd momente din deceniul în care portretul lui Iosif Stalin bântuia „Orașui Muzicii”.
Viena sovietică

1
Soldați sovietici inspectează o sinucidere în grup la Viena în 1945. Armata Roșie a ocupat în primăvara acelui an orașul care era distrus masiv. (foto de Evgheni Haldei/TASS)

2
Portretul liderului sovietic Iosif Stalin cărat pe roți în centrul Vienei în 1952. După terminarea celui de-al doilea război mondial și pînă la mijlocul anilor 1955, Aliații au împărțit Viena în zone de ocupație.

3
Membră a Armatei Roșii se plimbă cu o prietenă în cetrul Vienei în 1946. Suburbiile de vest ale Vienei erau împărțite în trei sectoare: britanic, american, francez, în timp ce Uniunea Sovietică ocupa estul Vienei. Soviet Union held Vienna's east.

4
Un semn în rusă și germană care marchează ieșirea din zona de ocupație sovietică. Centrul Vienei era împărțit între forțele de ocupație, un aranjament bizar fîcut faimos de o scenă din filmul „Al treilea bărbat”, din 1949, scris de Graham Greene.