Linkuri accesibilitate

Vine bolidul şi te spulberă!


Întrebarea mea a fost şi este: cum e posibil ca aceşti bolizi să facă ce vor? Unde e poliţia noastră viguroasă şi ocrotitoare?

Luni, după amiază, pe bulevardul Alba Iulia din Chişinău a avut loc un accident rutier pe cît de înfiorător, pe atît de stupid. O maşină care se deplasa cu o viteză mult prea mare a ignorat culoarea verde a semaforului şi a intrat într-un troleibuz. În consecinţă, avem un om mort şi vreo 20 de oameni răniţi, unii fiind într-o stare gravă. Şoferiţa vitezomană însăşi e în secţia de reanimare.

Întrebări apar multe. Cum e posibil ca ziua în amiaza mare să zbori cu o viteză de 120 de km pe oră şi să mai ignori semafoarele? Din ce dimensiune a fost proiectată maşina aceea? Cum şi-a luat permisul acea şoferiţă? Ce e în capul ei?

Un detaliu care mi se pare important. Eu văd ani de zile pe străzile din Chişinău maşini urlătoare, bolizi care zboară ca nişte proiectile. Le văd ani de zile mai cu seamă pe bulevardul Dacia şi pe Alba Iulia. Întrebarea mea a fost şi este: cum e posibil ca aceşti bolizi să facă ce vor? Unde e poliţia noastră viguroasă şi ocrotitoare? Doarme pe cuptor? De ce aceste maşini urlătoare, care se deplasează cu viteză mare, nu sunt eliminate din trafic? Ce se întîmplă, de fapt?

Ar trebui verificată şi informaţia care circulă acum pe Internet, aceea că şoferiţa cu pricina a mai comis un accident anul trecut şi că de fapt nu avea voie să şofeze. Dacă e aşa, apar alte întrebări.

În final, o constatare tristă. Pe şoselele din RM viaţa omului nu face o para chioară. Stăpîna drumurilor din RM e prostia vitezomană, e maşina urlătoare, impertinentă, blazată sau snoabă, care te poate spulbera în orice clipită. Aici oricine e şofer, absolut oricine!

XS
SM
MD
LG