Linkuri accesibilitate

Vocea răspicată a candidatului


La un protest la Chișinău
La un protest la Chișinău

Cum s-au comportat, de la 1991 încoace, reprezentanţii clasei politice, mai toată lumea ar fi trebuit să dea bir cu fugiţii numai la auzul unui glas mieros de politician.

S-a auzit deunăzi vocea hotărîtă a unui lider partinic, protagonist al campaniei electorale. Liderul partinic a declarat că mesajul colegilor săi se va auzi şi mai bine în următoarele 10 zile, că va răsuna pretutindeni.

Vocea răspicată a candidatului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Ce să zic? Măi să fie! Mulţumim pentru acest cadou frumos şi necesar. Şi aşa eram bombardaţi fără milă cu mesaje partinice. Numai mesajul mai puternic al liderului sus-pomenit ne lipsea ca să fim în culmea fericirii. Lăsînd gluma la o parte, e un adevărat vacarm acum şi eu unul aştept cu nerăbdare venirea liniştii, a perioadei în care vocile răspicate se vor domoli, ba chiar vor dispărea cu desăvîrşire din peisaj.

Ce va fi după 24 februarie? Cred că nimic ieşit din comun nu vom avea. Aproape trei decenii aici se întîmplă acelaşi lucru. Strigăte şi vînzoleli în campaniile electorale, urmate de perioade lungi de stagnare, de înflorire a apucăturilor eterne.

Pe mine sincer mă miră că după atîţia ani de proliferare a corupţiei, de extindere a sărăciei, mai există un soi de optimism în mase, o vagă încredere că va fi bine. La cum s-au comportat, de la 1991 încoace, reprezentanţii clasei politice, aici ar fi trebuit să fie un teren arid şi mai toată lumea ar fi trebuit să dea bir cu fugiţii numai la auzul unui glas mieros de politician care îngînă promisiuni. Scurtă e memoria oamenilor sau poate bunătatea e mare în această parte a lumii.

Aşadar, urmează să mai ascultăm cîteva zile vocile răspicate ale candidaţilor. Ei vor face, ei vor făuri, ei vor crea aici un Eldorado. Aşteptăm să vedem minunea!

XS
SM
MD
LG