Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski ajunge la București. Detaliile primei vizite oficiale din România


Volodimir Zelenski va face astăzi prima sa vizită oficială în România, la 19 luni de când Ucraina a fost invadată de Rusia.
Volodimir Zelenski va face astăzi prima sa vizită oficială în România, la 19 luni de când Ucraina a fost invadată de Rusia.

Volodimir Zelenski va avea marți prima sa vizită în România. Președintele Ucrainei va fi primit de președintele Klaus Iohannis, de premierul Marcel Ciolacu și se va întâlni cu președinții celor două camere ale Parlamentului.

Volodimir Zelenski va fi primit în România de către președintele Klaus Iohannis la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

Cei doi președinți vor avea convorbiri tete-a-tete și discuții oficiale, iar ulterior vor face declarații de presă comune.

Președintele Ucrainei se va întâlni cu președinții celor două camere ale Parlamentului, Alfred Simonis și Nicolae Ciucă.

Plenul Senatului și al Camerei Deputaților se va reuni de la ora 14:00. Volodimir Zelenski va ține și un discurs în Parlamentul României, de la ora 16:30, au precizat surse politice pentru News.ro.

De asemenea, președintele Ucrainei ar urma să depună o coroană la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

De la ora 17:40, Volodimir Zelenski va fi primit de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.

Volodimir Zelenski s-a deplasat în zeci de țări după ce Ucraina a fost invadată de Rusia, în februarie anul trecut, pentru a face apel la sprijin militar.

Vizita sa la București va avea loc în contextul dronelor rusești ajunse pe teritoriul României, pe fondul neînțelegerilor care au existat la nivel european cu privire la exportul cerealelor ucrainene și al informațiilor clasificate cu privire la ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei.

Articol preluat de pe Europa Liberă România

XS
SM
MD
LG