Linkuri accesibilitate

Voronin şi Dodon din nou împreună…


Igor Dodon (stânga) și Vladimir Voronin. 28 decembrie 2010

Se pare că frica de înfrângere a lui Dodon e atât de mare, încât liderul socialist se agaţă acum de orice pai care îi iese în cale.

Voronin şi Dodon din nou împreună…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00

Asemenea schimbări de macaz rar se întâmplă în viaţa de zi cu zi, darămite în politică. Şi totuşi minunea s-a produs. După zece ani de răceală, de învinuiri reciproce, comunistul Voronin şi socialistul Dodon se gândesc să lupte împreună împotriva unioniştilor în alegerile din iulie. În acest răstimp, Voronin l-a numit trădător nu o dată pe fostul discipol Dodon, nu o dată l-a luat în derâdere pe Dodon, dar se vede că unioniştii şi Maia Sandu au devenit într-atât de periculoşi, încât Voronin şi Dodon nu mai au încotro.

Fiul risipitor se întoarce la fostul mentor...

Avem de-a face cu un soi de consolidare pe stânga eşichierului politic de pe urma căreia va avea de câştigat mai cu seamă veteranul Voronin, care are acum şanse reale să redevină deputat. Ce câştigă însă PSRM? Nu prea multe, dacă analizăm bine situaţia. PCRM-ul lui Voronin pare a fi o formaţiune vetustă, îmbătrânită, fără mare pondere. Dar se pare că frica de înfrângere a lui Dodon e atât de mare, încât liderul socialist se agaţă acum de orice pai care îi iese în cale. Un nou eşec, similar cu cel din noiembrie, ar putea să-i afecteze serios cariera politică prietenului lui Lukaşenko şi Putin. De aceea, fiul risipitor se întoarce la fostul mentor. Acum Dodon şi Voronin vor apărea împreună în faţa alegătorilor ca doi camarazi, doi prieteni buni.

Dar cum va înghiţi electoratul de stânga acest neaşteptat parteneriat Voronin-Dodon? Fanii socialiştilor nu sunt supăraţi pe Voronin pentru faptul că l-a bălăcărit pe Dodon zece ani de zile? Ei bine, le va trece supărarea de dragul scopului comun, înfrângerea pro-europenilor şi unioniştilor. Nu ştiu dacă o consolidare similară se va produce pe eşichierul de dreapta. PAS şi PPDA vor merge oare împreună în alegeri? Dar Usatîi le este sau nu partener? Vom trăi şi vom vedea.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG