Linkuri accesibilitate

Voronin cel volubil, Timofti cel tăcut


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Eposibil să scăpăm de un Parlament corupt, dacă aceleaşi partide conducătoare vor învinge şi în februarie?

Ambii au fost preşedinţi, ambii au fost îndrumători de mase, dar, după ce au părăsit Palatul Prezidenţial, cei doi se comportă diferit. Nicolae Timofti a dispărut într-un con de umbră şi nu le mai spune nimic cetăţenilor, pe cînd Vladimir Voronin e parlamentar şi mai aruncă în mase din cînd în cînd cîte o declaraţie tare.

Voronin cel volubil, Timofti cel tăcut
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:05 0:00
Link direct

Bunăoară, în august, Vladimir Voronin a declarat, într-un interviu, că „RM nu s-a realizat ca stat independent şi e capturată de corupţi”. Nu e mare descoperire asta, toată lumea ştie că R. Moldova e o ambarcaţiune şubredă, dar important e aici faptul că un fost preşedinte păstrează o relaţie cu publicul, că vrea să le zică ceva oamenilor. Domnul Timofti, după toate probabilităţile, nu mai are ce să le spună. A tăcut chiar şi atunci cînd, în calitatea sa de jurist, ar fi putut să formuleze o opinie despre invalidarea alegerilor din capitală.

Iar deunăzi Vladimir Voronin a spus că se vede tentat să ne felicite cu faptul că vom scăpa în curînd de un Parlament corupt. E şi asta o declaraţie curioasă. Vladimir Voronin e şi el în Parlament, nu? Cum de rezistă să muncească înconjurat de corupţi? Chiar îi face plăcere? Sau el luptă acolo cu corupţii?

Şi-apoi, e posibil să scăpăm de un Parlament corupt, dacă aceleaşi partide conducătoare vor învinge şi în februarie? Şi dacă Vladimir Voronin, în ciuda încrederii afişate, nu va intra în viitorul Parlament?

Fireşte, multe din declaraţiile lui Voronin sunt curioase sau ciudate. Trebuie însă remarcată volubilitatea sa, contactul său cu oamenii. Un fapt care, pe fundalul tăcerii altora, capătă importanţă.

XS
SM
MD
LG