Linkuri accesibilitate

„Votați Biden de parcă viața voastră ar depinde de acest vot” - mesajul lui Michelle Obama la Convenția Națională Democrată


Discursul lui Michelle Obama la Convenția Națională Democrată, 17 august 2020.
Discursul lui Michelle Obama la Convenția Națională Democrată, 17 august 2020.

Joe Biden (77 de ani) a fost numit oficial candidatul partidului Democrat în alegerile prezidențiale din noeimbrie, în cea de a doua zi a Convenției Naționale Democrate.

Anul acesta, Convenția Națională are loc mai mult online, din cauza pandemiei de coronavirus, care nu permite organizarea tradiționalelor uriașe mitinguri electorale, consacrate numirii candidaților în alegerile prezidențiale. Luni, prima zi a Convenției, a fost dominate de discursul fostei prime doamne a Statelor Unite, Michelle Obama.

Corespondență de la Washington: Conveția Națională Democrată
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct

Până și comentatori ai rețelei pro-Trump, FoxNews au recunoscut că Michelle Obama a pledat foarte convingător în favoarea candidatului democrat Joe Biden. Esența mesajului ei a fost că Donald Trump nu are nici competența și nici caracterul care să-l recomande pentru un al doilea mandat. Probabil sfătuit de consilieri, Trump nu a dat curs impulsurilor sale obișnuite de a ataca în forță, scriind pe Twitter doar că el nu ar fi ajuns președinte dacă nu erau eșecurile administrației Obama, condusă de soțul lui Michelle. „Poate cineva să-i explice lui Michelle Obama că Donald Trump nu s-ar afla unde se află, în frumoasa Casă Albă, dacă soțul ei, Barack Obama, nu ar fi făcut o treabă atât de proastă”.

In alocuțiunea sa de luni seară, Michelle Obama a spus: „Dacă vreți să rămâneți cu ceva anume din ceea ce vă spun este asta: dacă credeți cumva că situația nu se poate înrăutăți, vă spun că se poate și că o să se întâmple.

Dacă vreți să mai avem șansa de a pune capăt haosului, trebuie să-l votați pe Joe Biden, să=l votați de parcă viețile voastre ar depinde de acest vot”.

Trump a revenit și marți dimineata pe Twitter, atacând-o pe Michelle Obama, în contextul intervenției sale la aniversarea a 100 de ani de la ratificarea celui de-al 19 lea amendament la Constituția americană care garantează dreptul la vot al femeilor. Trump a spus că Michelle Obama ar fi fost depășită de situație și a ridiculizat-o că și-a preînregistrat intervenția, de teama de a vorbi în direct. „Cred că a fost un discurs menit să dezbine” – a adăugat Trump. Apoi i-a criticat pe Obama și pe Biden, scriind că răspunsul administrației precedente la o epidemie din 2009 ar fi fost considerat „slab si patetic”, repetând și alegația nedovedită că ei i-ar fi spionat campania electorală din 2016. „Asta se numește trădare”.

XS
SM
MD
LG