Linkuri accesibilitate

Washington | Restructurări și cutremure politice în Camera Reprezentanților


Liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy
Liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy

Liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy care ar putea deveni din ianuarie, președintele Camerei are de făcut o echilibristică politică dificilă, care vizează și politica externă pentru a obține acea poziție.

McCarthy trebuie să țină cont de interesele diverselor facțiuni republicane de la care are nevoie de voturi.

S-a angajat să-i excludă pe democrații Adam Schiff și Eric Swalwell din Comisia pentru Relații Externe și a amenințat că va iniția inculparea în Cameră a ministrului pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, pentru ceea ce republicanii consideră o criză profundă de imigrație ilegală, la frontiera ce Mexicul.

McCarthy dorește și să blocheze votul pentru o lege bipartizană, pentru cheltuieli militare. Dacă strategia lui de tergiversare dă rezultate ar fi pentru prima dată, în ultimii 60 de ani, când Congresul nu autorizează cheltuielile militare, până la sfârșitul anului calendaristic.

Republicanii doresc ca Congresul următor pe care-l vor conduce în Cameră să aprobe bugetul militar. Democrații spun că intenția lui McCarthy de a suspenda deputați din comisii este motivată politic, ca răzbunare pentru că democrații au făcut același lucru cu deputați republicani și l-au inculpat în două rânduri pe fostul președinte Trump. Camera condusă de democrați l-a pedepsit pe republicanul Paul Gosar, pentru că a făcut public un desen animat în care el o ucide pe deputata democrată, Alexandria Ocasio-Cortez.

O altă suspendată de către democrați este deputata de Georgia, Marjorie Taylor Green pentru că înainte să ajungă membru în Congres a promovat ideea că democrați de frunte ar trebui executați.

McCarthy a spus că democrații au creat noile standarde ale Camerei. El îl acuză pe Schiff pentru rolul jucat în investigarea legăturilor lui Trump cu Rusia, acuzându-l că a mințit public. Swalwell e acuzat pentru relații cu o spioană chineză, raporturi la care a renunțat când FBIul a dat la iveală identitatea adevărată a spioanei. Schiff a declarat că problema lui McCarthy este că are nevoie de voturile extremei partidului pentru a prelua conducerea Camerei.

XS
SM
MD
LG