Linkuri accesibilitate

Zei asistați


În Germania, campionatul de fotbal a fost reluat, meciurile se joacă fără public și în condiții sanitare speciale, mai 2020.

Fotbal, milionari și pandemia de coronavirus. O corespondență de la Londra.

Ciudat: în plină epocă umanitară, egoismele nu se pierd. Mai ales dacă stau, de la bun început pe mai mulți bani și pe o viață de nevisat pentru ceilalți.

Sportivii, și mai ales fotbaliștii, cer tratament special. Legile și planurile de urgență care-i ajută pe toți, în timpul epidemiei, nu sunt de ajuns. Sportul, începând cu fotbalul trebuie scutit de poveri și înviorat cu fonduri separate. În Anglia cea mai bogată Ligă a lumii cere favoruri. Teoria nerostită din spatele acestor cereri spune că megavedetele fotbalului sunt cetățeni dar nu cetățeni de rând.

În vreme ce o vânzătoare sau un inginer pot sărăci în șomaj, un fotbalist, obișnuit cu 1 milion de euro pe lună, trebuie protejat și scutit de asemenea umilință. Se poate înțelege, acum, că zeificarea sportului are consecințe.

Una e o notă de plată arogantă. Ceilalți rămân cu onoarea de a sta la coadă, până la adăparea zeilor asistați.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG