Linkuri accesibilitate

Zelenski a mulțumit armatei pentru că „merge înainte” în direcția Bahmut


Într-un mesaj video transmis în seara zilei de marți, 6 iunie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană a avansat în direcția Bahmut și a felicitat armata pentru victoriile ei.

„Vreau să îi felicit astăzi pe eroii noștri din direcția Bahmut... Bravo, soldați! Brigada a 3-a separată de asalt și Brigada 57-a separată de infanterie motorizată - vă mulțumesc! Vă mulțumim pentru că mergeți înainte!" - a spus președintele.

Armata ucraineană continuă operațiunile, trecând la operațiuni ofensive în unele direcții. Epicentrul ostilităților a rămas direcția Bahmut, a anunțat la 5 iunie ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar.

Ea a afirmat că partea rusă răspândește în mod activ informații despre începutul contraofensivei ucrainene pentru a distrage atenția de la evenimentele din apropiere de Bahmut.

Propagandă și realitate

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat anterior că, în dimineața zilei de 4 iunie, armata ucraineană a trecut la atac în cinci secțiuni ale frontului. Departamentul susține că tentativa de atac ar fi fost zădărnicită de armata rusă. Ministerul rus al Apărării a afirmat că a ucis sute de soldați ucraineni. Armata ucraineană, susțin oficialii ruși, ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului, dar atacul „nu a avut succes”. Kievul nu a comentat informațiile, care nu au putut fi confirmate din surse independente.


După aceea, Departamentul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat asupra tentativelor de dezinformare ale părții ruse.

Cu o zi înainte, Ministerul Apărării din Ucraina a publicat un videoclip în care, în numele armatei ucrainene, a făcut apel la păstrarea tăcerii informaționale. În clipul video, se aude vocea lui Valeri Zalujnîi care spune că nu se va face un anunț oficial când va începe contraofensiva forțelor armate ucrainene

XS
SM
MD
LG