Linkuri accesibilitate

Zelenski: Rusia a distrus peste o treime din sectorul energetic al Ucrainei


Pompierii sting un incendiu la o centrală electrică, avariată de un atac cu rachete rusești în regiunea Rivne, 22 octombrie 2022
Pompierii sting un incendiu la o centrală electrică, avariată de un atac cu rachete rusești în regiunea Rivne, 22 octombrie 2022

Rachetele rusești și dronele de fabricație iraniană au distrus mai mult de o treime din sectorul energetic al Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei conferințe privind reconstrucția Ucrainei la 25 octombrie.

„Rusia distruge totul pentru ca nouă să ne fie mai greu să trecem iarna”, a declarat Zelenski prin legătură video la conferința de la Berlin, la care au participat cancelarul german Olaf Scholz, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen și alți politicieni și oficiali de rang înalt. Adresându-se adunării, Von der Leyen a declarat că atacurile asupra infrastructurii civile ucrainene reprezintă „acte de terorism pur” și a calificat amploarea distrugerilor din Ucraina drept „uluitoare”, Banca Mondială estimând pagubele la 350 de miliarde de euro.

Von der Leyen a declarat că trebuie lansată o platformă de coordonare pentru reconstrucția Ucrainei „cât mai curând, de preferință înainte de sfârșitul anului sau la începutul anului viitor". Scholz a declarat în cadrul conferinței că atacurile Rusiei cu drone sunt un semn al disperării Moscovei.

XS
SM
MD
LG