Linkuri accesibilitate

Zelenski: Rusia vrea să extermine întreaga națiune a Ucrainei


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de genocid și de încercarea de a elimina „întreaga națiune” a Ucrainei, la o zi după descoperirea de gropi comune și de civili aparent executați sumar în apropiere de Kiev.

„Acesta este genocid, [e] eliminarea întregii națiuni și a poporului”, a declarat Zelenski în emisiunea „Face the nation” de la televiziunea CBS, potrivit unui script pus la dispoziție de această rețea, citat de Agenția France Presse.

„Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. E vorba despre distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a spus liderul de la Kiev, în timp ce comunitatea internațională și-a exprimat mânia față de comportamentul trupelor rusești în Ucraina.

La trei zile după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, Ucraina a făcut o plângere la Curtea de Justiție de la Haga, acuzând Rusia că plănuiește un genocid.

În interviul de duminică, - după ce în toată lumea au fost difuzate imaginile terifiante ale cadavrelor de civili de pe străzile orașului Bucea, și după ce un oficial ucrainean a anunțat că 280 de civili uciși au fost găsiți într-o groapă comună acolo - în interviul de duminică, deci, Zelenski a părut să meargă și mai departe:

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu vrem să ne supunem politicii Federației Ruse. Din acest motiv suntem distruși și exterminați. Iar asta se întâmplă în Europa secolului 21. Așa încât asta este torturarea unei întregi națiuni”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit scriptului CBS, citat de agenția France Press.

XS
SM
MD
LG