Linkuri accesibilitate

Zinaida Greceanîi şi consecvenţa socialistă


Zinaida Greceanîi

E sărbătoare şi răsună muzica în ograda Partidului Socialiştilor! Formaţiunea cu steluţă roşie pe blazon împlineşte 23 de ani. Să fie sănătoasă. S-a auzit şi vocea răspicată a şefei Zinaida Greceanîi care a spus iată ce: „Anume consecvența Partidului Socialiștilor în susținerea intereselor țării noastre și a poporului nostru a transformat partidul în cea mai influentă formațiune politică din Republica Moldova.”

Cînd te uiţi ce piruete fac, te apucă ameţelile

Sincer să fiu, eu nu cred în consecvenţa partidelor moldoveneşti şi în speţă a Partidului Socialiştilor. Că ele ne bombardează cu fraze frumoase despre binele poporului e adevărat, dar cînd te uiţi ce piruete fac, te apucă ameţelile. O să spun doar cîteva cuvinte despre consecvenţa PSRM. Vasăzică, mai întîi negociezi cu Plahotniuc, apoi faci alianţă cu Maia Sandu împotriva lui Plahotniuc şi, în final, o debarci pe Sandu printr-o coaliţie cu foştii coechipieri ai lui Plahotniuc. Frumoasă consecvenţă şi pesemne ea urmăreşte numai binele poporului. Dar PSRM se mai gîndeşte la ceva în afară de binele poporului?

Dar atunci cînd Dodon şi Greceanîi abandonau ambarcaţiunea comunsită şi săreau în Partidul Socialist tot consecvenţă a fost? Vladimir Voronin vorbeşte despre trădarea lui Dodon, nu despre consecvenţă. Păi, de ce nu au fost Greceanîi şi Dodon socialişti de la bun început? De ce au îmbrăcat mai întîi hainele comuniste? Pentru că erau consecvenţi?

Zinaida Greceanîi se laudă că partidul ei e cel mai influent. O fi, pesemne. Numai că în RM nu e o mare problemă să devii influent, călărind vectorul geopolitic pro-rus. Înaintea PSRM-ului, aceeaşi influenţă o aveau comuniştii lui Voronin. Şi după PSRM, ar putea să apară o formaţiune pro-estică influentă. Încercaţi să deveniţi influenţi fără să călăriţi geopolitica, stimabililor din PSRM. Şi abia aştept să vă văd consecvenţa după ce va cădea guvernul Chicu….

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG