Your browser doesn’t support HTML5
Actuala administrație americană și cea care-i va urma nu au părut pînă acum foarte coordonate, cel puțin în chestiuni de politică externă. Se va schimba această stare de lucruri?
Consilierul desemnat pentru securitate nationala al lui Donald Trump, generalul in retragere Michael Flynn, se întîlnește miercuri cu consiliera presedintelui Obama Susan Rice.
Echipa de tranzitie a viitoarei administratii lucreaza de-acum de o vreme la Casa Alba, dar, cu toate acestea, contactele dintre Flynn si Rice au fost doar sporadice.
Intilnirea de miercuri este interesanta si pentru ca generalul a criticat aspru, in campanie, politica externa a administratiei Obama.
Intre timp, democrati din Congres isi exprima nemultumirea fata de numirea lui Flynn intr-o functie care nu are nevoie de aprobarea forului legislativ, amintind ca acesta a vehiculat teorii ale conspiratiei si a folosit formulari dure la adresa musulmanilor.
Liderul comisiei pentru servicii armate din Senat, republicanul John McCain, a spus insa ca nu are retineri sau temeri cu privire la numirea lui Flynn.
Generalul a postat pe twitter de cel putin 16 ori, in trecut, teorii stranii si false intre care ca Hillary Clinton ar fi fost amestecata intr-o retea de traficanti cu copii, ca ea ar fi declansat un razboi secret impotriva bisericii catolice, ca Obama este un jihaidist si ca exista un plan secret al Natiunilor Unite sa puna stapinire pe lume, denumit Agenda 21.
De altfel, pentru ca a continuat sa propage astefel de stiri false, fiul generalului a fost dat la o parte ieri din echipa de tranzitie.
53 de organizatii, majoritatea de stinga, i-au scris presedintelui ales Trump, cerindu-i sa il indeparteze pe Flynn, care intre altele a scris ca „frica de musulmani este rationala” si ca „Islamul este o ideologie politica, care se ascunde in spatele unei religii”.
Generalul este angajat in prezent in recrutarea echipei de securitate nationala de la Casa Alba, pe care Trump ar dori sa o reduca de la 400 la 100 de angajati.