„Suntem contra corupţiei. Să fie justiţie independentă” (VIDEO)

Your browser doesn’t support HTML5

La Chișinău continuă protestul anti-guvernamental organizat de opoziția pro-europeană.

În centrul Chișinăului mii de oameni participă la un protest organizat de opoziția pro-europeană în cadrul Mișcării de rezistență națională ACUM.

Sunt de față lidera PAS Maia Sandu, liderul PPDA Andrei Năstase, lideri de opinie, activiști, reprezentanți ai societății civile și ai diasporei.

Protestul a început cu oarecare întârziere pentru că în PMAN, chiar pe locul unde urma să se adune opoziția, a fost ținută o adunare a partidului lui Ilan Șor, cu o agendă anti-opoziție.

Cele două mulțimi nu au ajuns să se confrunte.

Your browser doesn’t support HTML5

Simpatizanții lui Șor au agresat-o pe corespondenta Europei Libere

Corespondenta Europei Libere Tatiana Ețco a fost împiedicată să filmeze de aproape participanți la adunarea lui Ilan Șor, iar Publika TV a relatat că echipa ei de filmare a fost împiedicată să lucreze de către simpatizanții opoziției.

Vorbind prin megafon, lidera partidului de opoziție PAS, Maia Sandu, le-a cerut suporterilor opoziției să se delimiteze de celelalte adunări, despre care a spus că au fost organizate anume pentru a perturba manifestarea opoziției.

La protestul opoziției au venit și moldoveni stabiliți cu traiul în străinătate, aflați în vacanță acasă. Manifestanții opoziției flutură steaguri moldovenești, ale UE și ale unor țări din UE. Ei scandează „Jos Mafia” și „Plahotniuc la pușcărie”.

Opoziția a acuzat guvernarea și în zilele dinaintea mitingului că vrea să reducă participarea la protest oferind „bugetarilor” o vacanță neașteptată de nouă zile.

Săptămâna trecută guvernul a anunțat că angajații bugetari vor primi zile de vacanță suplimentare la sfârșitul lunii curente, o decizie despre care opoziția spune că a fost luată ca să micșoreze amploarea protestului. În piață se pot vedea corturile unor suporteri ai opoziției, care au fost îndemnați de liderii lor să înnopteze acolo, pentru a continua protestul luni. (MT)