Judecătorea Domnica Manole a cerut revizuirea votului de luni, prin care deputatul socialist Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale. Domnica Manole, numită de Parlament la Curtea Constituțională la fel ca Vladimir Țurcan, a argumentat că declarațiile care s-au făcut după votul secret de luni, începând cu dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, au născut „suspiciunea rezonabilă că rezultatele votării secrete au fost trucate”.
Din cei șase noi judecători ai CC, trei au o afiliere politică deschisă: Vladimir Țurcan, deputat socialist și Domnica Manole, care a candidat din partea Blocului ACUM, au fost desemnați de Parlament. Nicolae Roșca, desemnat de guvern, este membru fondator PAS, partidul premierului Maia Sandu. Liuba Șova, desemnată tot de guvern vine din mediul academic, iar ultimii doi judecători CC, Serghei Țurcan și Eduard Ababei au fost numiți de CSM și sunt neafiliați politic.
După alegerea lui Țurcan, premierul Maia Sandu a fost prima care a criticat numirea unui socialist în fruntea noii Curți Constituționale și a cerut judecătorilor să facă public cum au votat. Au urmat criticile ministrului justiției și ale ministrului de interne, Andrei Năstase, care a declarat că judecătorii CC ar trebui să se retragă dacă nu acceptă să facă public pentru cine au votat.
Pe de altă parte, într-un interviu televizat, judecătoarea Liuba Șova a susținut că votul ar fi fost „decis înainte”.
Notă aparte a făcut luni președintele Igor Dodon care a salutat alegerea lui Țurcan drept „un mod prin care se va promova o reformă autentică a justiției, iar judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon și-a exprimat totodată speranța că factorii politici nu se vor implica „în procesul decizional al Curții Constituționale”, că vor adopta o poziție „neutră și imparțială” și nu-și vor afișa public „preferințele și animozitățile”.