Consiliul Republican al PSRM se întrunește în ședință pentru a decide asupra unor „probleme importante”

Zinaida Greceanîi, președinta PSRM

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor se va întruni în ședință, miercuri, în orele amiezii, „pentru a examina situația politică din Republica Moldova și a lua decizii privind unele probleme importante”, se spune într-un comunicat al formațiunii, fără să ofere mai multe detalii.

Președintele Igor Dodon declara recent că la următoarea ședință a Consiliului Republican ar putea fi nominalizat candidatul socialiștilor pentru alegerile din toamnă la funcția de primar al Chișinăului.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a spus că ar putea fi propusă candidatura lui Ion Ceban, care a concurat în scrutinul precedent cu Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA.

La actualele alegeri, Năstase ar putea fi candidatul blocului ACUM, a declarat un coleg al acestuia de alianță, vicepreședintele Parlamentului și vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Păpșoi. La fel ca și președintele Dodon, Popșoi a spus că PSRM şi ACUM ar trebui să semneze un pact de neagresiune, așa încât fiecare candidat să se axeze „pe problemele Chişinăului şi nu pe politică sau geopolitică”.