Ministrul de externe Nicu Popescu va face prima vizita la Moscova în septembrie

Ministrul de externe Nicu Popescu,în tipul vizitei la Washinngton, 18 iunie 2019

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va face prima vizită oficială la Moscova, în luna septembrie, a anunțat preşedintele Igor Dodon, după întâlnirea sa cu ambasadorul rus, Oleg Vasneţov. „Am salutat actualizarea contactelor dintre ţările noastre la nivelul ministerelor afacerilor externe. În luna septembrie, este preconizată o vizită de lucru a domnului Nicolae Popescu, şeful instituţiei diplomatice din Republica Moldova, la Moscova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.
Totodată, Dodon a anunțat și că președintele rus Vladimir Putin l-a invitat să participe la parada de 9 mai 2020, unde a fost invitat și președintele american Donald Trump.

Recent, într-un interviu cu Europa Liberă, președintele Igor Dodon declar că pentru a diminua, ceea ce el a numit riscul geopolitic pentru coaliția aflata la putere în Moldova, ar fi important ca doamna prim ministru să meargă la Moscova, iar el la Bruxelles și în Occident. Igor Dodon a anunțat că va merge în septembrie la Bruxelles și că va merge şi în Statele Unite, dar nu a anunțat o dată pentru această potențială vizită.