Grevă în transporturi pentru dublarea tarifelor în transportul regional și inter regional

Peste 600 de curse publice de călători vor fi temporar suspendate miercuri, în R. Moldova. Trasnportorii cer aproape dublarea prețului pentru călătoriile raionale și interraionale, afirmând că guvernul a refuzat să facă acest lucrundin 2012 deși ajustarea prețului ar trebui discutată anual.

„Această metodologie prevede că ministerul o dată în an trebuie să ajusteze tariful la transportul de călători, însă la noi din 2012 și până în prezent niciodată ministerul nu a ajustat tariful, de aceea ne-am pomenit acum în situația că el, practic, trebuie dublat” a declarat Europei Libere, Oleg Alexe, președintele Organizației Patronale a Operatorilor deTrasport Auto.

Șoferii de autobuze și microbuze mobilizaţi de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto vor protesta în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar şi în raioane. Organizatorii, care cer majorarea prețului pentru călătorii, anunță că vor participa peste 250 unități de transport în centrul capitalei, iar aproximativ 200 unități de transport vor staționa în sate și în centre raionale.