Tiraspolul cere Chişinăului lista întreprinderilor transnistrene care au conturi în băncile din Republica Moldova

În ajunul unei noi întrevederi între președintele Igor Dodon și liderul separatist Vadim Krasnoselski, Tiraspolul cere din nou autorităților de la Chişinăul să-i transmită lista tuturor celor 420 de întreprinderi care au conturi deschise în băncile din Republica Moldova și susține că, potrivit informațiilor sale, doar 25 de întreprinderi transnistrene ar lucra prin intermediul băncilor moldovenești. Chişinăul refuză să ofere administrației separatiste de la Tiraspol această informație, susținând că nu poate transmite unor terți neautorizați date confidențiale privind clienții băncilor moldovenești.

Solicitarea a fost formulată ultima dată în cadrul unei întâlniri a experților din domeniul bancar care a avut loc la sediul Misiunii OSCE de la Chişinău.

Banca Națională a Moldovei a anunțat că din cauza noilor cerințe internaționale a înăsprit reglementările privind combaterea spălării banilor și că numai 4 companii din Transnistria, dintr-un total de peste 420, au refuzat să se conformeze acestora.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski se vor întâlni marți, 29 octomrie, la reședința prezidențială de la de la Holercani, a anunțat liderul de la Tiraspol. Este a cincea întrevedere dintre cei doi lideri.