Linkuri accesibilitate

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol spune că se va întâlni din nou cu Igor Dodon, pe malul drept al Nistrului


Igor Dodon și Vadim Krasnoselski la Holercani, martie 2017

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că va avea o nouă întâlnire cu președintele Igor Dodon, pe malul drept al Nistrului, pe 29 octombrie.

Președinția de la Chișinău nu a confirmat deocamdată informația, dar Krasnoselski le-a spus jurnaliștilor transnistreni, marți, că întrevederea va avea loc la reședința prezidențială de la de la Holercani, unde cei doi au mai purtat discuții în marte 2017. Până în prezent, Dodon și Krasnoselski s-au întâlnit de cinci ori.

Liderul de la Tiraspol a mai spus, potrivit serviciului său de presă, că va discuta cu Dodon despre chestiuni umanitare, sociale și economice, multe dintre care ar fi rămas nerezolvate de la întâlnirile precedente. „Este vorba despre chestiuni bancare, telecomunicații, închiderea dosarelor penale motivate politic, transporturi și comunicații internaționale, exporturi și importuri, și multe altele”, a spus liderul administrației separatiste, adăugând că Tiraspolul ar fi dispus să examineze și „chestiunile suplimentare pe care le va propune partea moldoveană”.

Anterior, Krasnoselski a respins de mai multe ori propunerea lui Dodon de a se întâlni, pe motiv că problemele discutate la întâlnirile precedente nu și-ar fi găsit rezolvarea și că președintele moldovean nu ar avea putere de decizie în reglementarea transnistreană. La sfârșitul lui august, Dodon își exprimase din nou dorința de a se întâlni cu Krasnoselski până la runda de negocieri în formatul 5+2, de la Bratislava, din 10-11 octombrie, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

XS
SM
MD
LG