Traian Băsescu îndeamnă blocul ACUM să formeze o majoritate parlamentară cu PD, în totalitate pro-europeană

Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că deputații blocului ACUM ar trebui să formeze cât mai repede o nouă majoritate parlamentară împreună cu fracțiunea democraților, pentru a nu admite ascensiunea la guvernare și dominarea partidului pro-rus al socialiștilor.

Într-un interviu pentru radio Europa Liberă, Traian Băsescu a spus că democrații rămân a fi un partid pro-european și că singura soluție pentru depășirea crizei politice este formarea unei noi majorități, „de data aceasta pro-europeană în totalitate”, și instalarea unui guvern tehnocrat, care va fi salutat și de partenerii occidentali ai Republicii Moldova.

În opinia sa, după fuga fostului lider PD Vlad Plahotniuc, democrații au ieșit de sub influența nefastă a acestuia și ar putea fi un partener onest pentru blocul ACUM.

Traian Băsescu mai crede că alegerile parlamentare anticipate ar fi dezastruoase pentru țară - nu ar îmbunătăți scorul formațiunilor pro-europene și i-ar avantaja doar pe socialiștii pro-ruși.

„Maia Sandu poate câștiga, făcând rapid alianță cu Pavel Filip. Eu am prevenit politicienii din Republica Moldova, politicienii din alianța ACUM că, dacă nu vor face ei alianță cu Pavel Filip, o va face Dodon”, a mai declarat fostul președinte român Traian Băsescu în interviul pentru Europa Liberă.