Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost internat la un spital din Berlin

La spitalul Charite din Berlin medicii au început tratamentul opozantului rus Alexei Navalnîi cu examinări medicale cuprinzătoare. Conducerea spitalului a spus că testele vor dura „ceva timp”.

Alexei Navalnîi, aflat în comă de joi, a ajuns sâmbătă dimineață la Berlin, la bordul unui avion special, după ce vineri medicii din spitalul siberian unde fusese internat de urgență sub bănuiala de otrăvire, au permis transferul, la solicitarea familiei și aliaților politicianului de 44 de ani.

### Vezi și... ### Alexei Navalnîi - „otrăvire naturală” sau cu substanțe necunoscute puse într-un ceai?

Sosirea lui Navalnîi la Berlin, pentru îngrijire medicală într-un spital prestigios, a fost confirmată de purtătoarea lui de cuvânt și de asociația germană „Cinema pentru pace”, care a organizat transportul.

Navalnîi a fost internat în secția de terapie intensivă a spitalului din Omsk joi, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care-l ducea spre Moscova, și care din cauza lui a aterizat de urgență. Suporterii săi cred că a băut un ceai otrăvit la aeroportul din Tomsk. Medicii ruși au spus însă că aceasta este doar una din mai multe ipoteze, cea mai plauzibilă fiind o maladie de metabolism soldată cu scăderea bruscă a glicemiei.