Ofițerii SIS și procurorul Victor Furtună au continuat ancheta la Procuratura Generală

Moldova, anti-corruption prosecutor Victor Frunză speaking to reporters after a the investigation at the general prosecutor office.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorul de caz Victor Furtună au continuat miercuri ancheta la Procuratura Generală, informează agenția IPN, care a relatat că Furtună a refuzat să facă declarații la ieșirea din clădire, invocând secretul anchetei.

### Vezi și... ### Furtună în justiția din Moldova

Procurorul a răspuns totuși la o întrebare legată de rapidiattea cu care s-a acționat împotriva lui Alexandr Stoianoglo (suspendat din funcția de procuror general și pus marți în arest pentru 72 de ore), spunînd că a avut suficent timp „pentru a face toate acțiunile și a se ajunge la reținerea procurorului general”.

### Vezi și... ### Radu Carp: „Dl Stoianoglo nu a fost amenințat personal (...), doar s-au inițiat procedurile pentru demiterea domniei sale”

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat marți pe pe Victor Furtună, procuror de la Procuratura Anticorupție, să cerceteze elementele din sesizarea deputatului PAS Lilian Carp împotriva procurorului general. După câteva ore, Furtună a dispus suspendarea lui Stoianoglo din funcție și reținerea acestuia. Stoianoglo a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate, după ce biroul său a fost percheziționat peste trei ore.

### Vezi și... ### Anchetă penală pe numele procurorului general Alexandru Stoianoglo

Procurorul general e vizat într-o cauză penală pornită pe mai multe capete de acuzare, printre care abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unui organ competent.

### Vezi și... ### Procurorul general Stoianoglo „atrage” în războiul său cu guvernarea PAS diplomați europeni și ONG-uri locale